Barn bär också på oro och ångest!


AnnasoroligaWEB[1]

Idag var jag och läste min bok för en klass med nyfikna åttaåringar, och om det är någon som vet något om rädsla så är det ju dem. Vad mycket det finns att vara rädd för, och vad mycket de går och bär på!

Förutom att gruppen var aningen för stor för högläsning, (de var 24 st och jag skulle nog rekommendera en grupp på 6-10 personer så att man hinner svara på alla frågor och lyssna på dem ordentligt) så gick det jättebra. Jag hade endast 45 min till mitt förfogande och jag tror att de hade kunnat prata i minst 45 min till.

Slutsatsen efter mötet är att barn bär på mycket rädslor och att de ofta inte förstår dem själva, och då är det viktigt att vi vuxna finns där, hjälper till och förklarar. De bär på större tankar och mer oro än vad vi vuxna tror. Även i en så låg ålder. Boken lockade fram flera berättelser och det är något vi bör utnyttja i denna ålder då de faktiskt delar med sig. Våga fråga, våga lyssna!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.