Jag och tröttheten


Jag och tröttheten

Jag och tröttheten

Tröttheten är så total, äter liksom upp allt i min närhet och gör mig ledsen. Jag går till jobbet, tvingar mig själv att ta dagliga promenader, låter livet rulla på som det alltid gjort. Utåt märks nog ingenting men på insidan känner jag mig helt dränerad. Har skaffat mig en dagbok där man ska skriva en meningen om dagen och ordet som återkommer är trött, trött, trött. Kan man vara något annat börjar jag undra nu? Känns som det är hack i skivan och jag är trött på att upprepa mig.

Det värsta är tankarna som inte kan sluta analysera varför tröttheten har drabbat mig och försöker hitta lösningar på problemet. Bara det gör mig trött. Låt mig få vara trött för i helvete, vill jag skrika men tankarna vägrar lyssna. Jag har ju gjort alla rätt i boken, jag äter bra, försöker sova bra, rör mig, har inga jobb eller måsten utan för mitt ordinarie arbete ändå känns det som att jag är på väg att krascha.

Jag skrämmer upp mig själv. Kanske är du på väg in i en utmattning, i en depression, säger en röst eller kanske är du bara jävligt trött, säger den andra. Det är som att två sidor slåss med varandra. Den där envisa, ettriga jäveln mot den som faktiskt vet bättre.

Ångesten är starkare nu. Jag har alla möjliga dödliga sjukdomar, olyckor kommer drabba mina barn, pengarna tar slut och huset ruttnar. Känns som om jag samlar problem jag inte orkar bära på mina axlar. Ingenting känns roligt längre. Inte ens sakerna jag vet att jag älskar eller tycker om.

Sommaren brukar vara mina tyngsta månader, jag vet det. Ändå känns det lika ledsamt och orättvist varje gång. Söker på man på trötthet här på min blogg så kommer det upp mer en ett inlägg. Tröttheten är återkommande i mitt liv ändå blir jag lika förvånad varje gång. Jag som har så mycket kul på gång, jag som egentligen gillar mitt liv, jag som är så stark. Ändå slår den till mig, golvar mig totalt. I några veckor/månader kryper jag runt, förlamad av tröttheten genom livet. För att precis innan nedräkningen resa mig igen. Kanske är det livet med ADHD, säger ena rösten, eller livet som människa, säger andra.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Mer inlägg om trötthet:

Den där tröttheten

Åter till avsändaren

Skilda världar

Att hantera dåliga dagar

Vägen till utmattning

Utbrändhet -att leva med slak lina

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.