Peppning tack! 4 kommentarer


Peppning tack!Det är så lätt att man blir ”hemmablind”. När man riktar sig i på vart man är på väg så glömmer man lätt av vart man har varit, och ibland kan det vara bra att påminna sig. För att se att det faktiskt har hänt något, att man har tagit ett steg framåt. Förra året vid den här tiden skapade mitt företag en stor stress i mig, jag satt med föreläsningar månader i förväg och oroade mig för att de inte skulle vara tillräckligt bra, att jag inte skulle kunna ge tillräckligt mycket.

Det samma gällde blogginlägg. Jag ville hela tiden uppdatera, och kände att det ena inlägget var tvunget att överträffa det andra. Men oj vad utmattade det blev. Gick inte ungarna och lade sig i tid såg jag bara hur mina minuter av egentid minskade och kom en vän oväntat förbi på besök ville jag helst inte öppna dörren. Jag var så stressad utan att en endaste människa i självaste verket hade satt press på mig. Konstigt eller hur?

Men om pressar sig själv för mycket slutar allt det där man älskar tillslut att vara roligt. Det förvandlas sakta men säkert till en klump med måsten, när jag egentligen inte måste någonting.

Jag har blivit bättre på att släppa alla en del av de där måstena. Jag brukar använda vill i stället för måste, för då kan man alltid välja ett annat alternativ eller ändra sig :Wink:  Så visst är det bra att jag har blivit så mycket lugnare och snällare mot mig själv (tack Jessica, klappar mig själv på axeln)  :Approve: Men något jag skulle vilja just nu är att skriva på min uppsats. Men motivationen släpar efter. Efter att ha skrivit två böcker vet jag att skrivande inte handlar om motivation utan att det bara är att sätta sig ner och göra skiten även när det känns motigt, annars blir det aldrig av.

Men när man blir snäll mot sig själv (läs slutar tvinga sig till att göra saker man inte måste), så visar det ju sig att de aldrig blir gjorda. Jag skjuter  hela tiden upp det och tänker att jag kommer att ha mer ork och energi en annan dag. Men det är bara det att den där dagen aldrig verkan komma. Jag är så nära slutet nu att det vore totalt idiotiskt att ge upp och jag vill inget hellre än att blir färdig,  ändå står jag kvar på samma plats och stampar.

Jag ursäktar mig med att jag bara är snäll mot mig själv, att det kanske är tillräckligt att jobba heltid och driva företag (som om det har stoppat mig förut). Kanske borde jag sluta med den där yogan och meditationsövningarna för att få tillbaka lite jävlar anamma igen. Fram med piskan nu!  :The-Incredible-Hulk:


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Peppning tack!

 • Anneli Holmén

  Nej, sluta inte med yoga eller meditationen! Ta en veckas semester eller tjänstledigt om du kan, och gör den där uppsatsen. Den verkar ge mer ångest ogjord än själva görandet…fokus uppsats ??

  • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

   Tack Anneli! Ja det är precis som du säger, den ger mer ångest ogjord, bara att kämpa på. Kram

 • ogonrorelseterapi

  Fortsätt med det som skänker dig inre lugn! Både meditation och yoga hjälper mig att hitta tillbaka till mitt inre när en vardag verkar svämma över av ”måsten”. jag känner igen mig väldigt mycket i det du beskriver. Oftast är det man själv som lägger på ”ett ton dinglande måsten”på sina bara axlar. Tack för tipset ang att det bara är att sätta sig ner och skriva klart skiten. 🙂 Jag håller nämligen också på att skriva en bok och känner prestationsångest. Imorgon ska jag skriva, tänker jag……. Hoppas du får en avkopplande kväll! Kram Anna

  • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

   Tack, och ja sätt dig bara och skriv, den där motivationen dyker inte upp när man behöver den som bäst utan man får jobba sig fram till den igen. Lycka till med boken!